Tel.: +40 741 456 746
Coș de cumpărărturi 0,00 RON

Ancorarea pavilioanelor

Ancorarea corturilor pliabile în sol și pe beton

O cerință de bază în vederea utilizării corecte și în siguranță a pavilioanelor pliabile, este ancorarea adecvată. Mulți dintre clienții noștri au doar idei aproximative referitoare la fixarea cortului tip acordeon, sau știu doar ce le-a sfătuit cineva și astfel cred, că multe lucruri nu sunt posibile.

Ancorarea, cu toate acestea, nu este ceva complicat și cortul poate fi ancorat oriunde, trebuie doar să cunoașteți condițiile de ancorare. De exemplu, dacă mergeți la târg sau la alt eveniment ca vânzător sau expozant, este bine să știți dinainte pe ce suprafață va avea loc evenimentul. Dacă doriți un cort în grădina, sau pe terenul dumneavoastră, nu trebuie să vă faceți griji.

Indiferent de suprafață, este întotdeauna posibilă ancorarea în siguranță a cortului, astfel încât, acesta să nu se desprindă nici în cazul în care vântul este puternic. Dacă doriți să aveți cu adevărat un sentiment de securitate, vă încurajăm să investiți într-un pavilion cu structură din aluminiu hexagonal. Corturile hexagonale de grădină au o rezistență la vânt de până la 30 km/h în rafale, respectiv până când meteorologii emit avertizare de vânt puternic. Astfel, în cazul în care suflă doar un vânt „mai puternic“ despachetați cortul și montați-l fără probleme. O ancorare bună îl va ajuta să se mențină pe loc.

După cum am menționat și mai sus: ancorarea depinde în primul rând de suprafața pe care vrem să instalăm cortul.

Ancorarea în sol

Dacă terenul de sub cort este din lut sau un sol obișnuit, ancorarea este destul de simplă. Practic, aveți nevoie doar de seturile simple de țăruș și paracord și puteți să ancorați cortul în siguranță. Pentru fiecare picior al cortului aveți nevoie de un set. Noi vindem țăruși de ancorare galvanizate, care nu se ruginesc și arată ca noi chiar și după un timp îndelungat de utilizare. Diametrul țărușului de ancorare este de 1cm, are o lungime de 45cm, astfel putem avea siguranța, că nici vântul puternic nu îl va smulge. Paracordul este alcătuit din două părți, este prevăzut cu cataramă pentru reglarea ușoară la lungimea dorită.

Pentru o fixare mai ușoară al țărușului se folosesc carabiniere de calitate. Acest mod de ancorare este rapid, relativ simplu și sigur.

Ancorarea în beton/asfalt folosind șuruburi

Dificultăți legate de ancorare apar de obicei atunci, când suprafața de dedesubt este din beton sau din asfalt. Chiar și în acest caz există mai multe soluții. Dacă este vorba despre o locație, unde veți avea cortul instalat pentru o durată mai lungă de timp, locația este în proprietatea sau în administrarea dumneavoastră, cea mai bună soluție este ancorarea cu ajutorul diblurilor și șuruburilor. Procedura este practic același ca și în cazul ancorării cu țăruși, înlocuiți doar țărușul din oțel inoxidabil cu șuruburi pentru beton. Cu o astfel de soluție, puteți fi cu adevărat sigur, că cortul va rezista și la un vânt mai puternic.

Sistem de ancorare pe suprafețe dure cu greutăți

Cel mai des, nu este posibil să forați suprafața dedesubtul cortului. Lucru normal, dacă vindeți pe piață, sau dacă evenimentul are loc pe un un spațiu închiriat. Într-un asemenea loc cu siguranță nu ar fi un lucru fericit să forați în asfalt sau în beton. Chiar și într-o asemenea situație, nu trebuie să vă panicați, soluția ideală reprezintă greutățile. Este vorba despre blocuri din plastic umplute cu apă, care cântăresc zece kilograme. Pe lângă fiecare picior al cortului se amplasează câte o greutate, legată direct de piciorul cortului, ceea ce face ca cortul să nu se miște și să reziste chiar și la un vânt puternic.

Avantajul este, că în comparație cu celelalte greutăți, acestea cu apă se pot goli, iar după utilizare se pot transporta ușor către locația următoare. În plus, această ancorare poate fi combinată și cu ancorarea cu paracord. Dacă vă permite spațiul, puteți lega cortul de un copac, de o lampă sau de un stâlp. Acest lucru maximizează ancorarea și vă puteți dedica în siguranță lucrurilor mai importante.

Soluții de ancorare de regulă se pot găsi, folosind doar o logică sănătoasă. Dacă totuși, nu ați ști cum să ancorați cortul într-o anume situație, contactați-ne și vom găsi împreună soluția.