Tel.: +40 741 456 746
Coș de cumpărărturi 0,00 RON

Închirierea cortului

De ce este mai bine să cumpărați cortul, decât să-l închiriați?

Pavilioanele pliabile sunt superbe datorită faptului că pot fi utilizate în cele mai diverse moduri. Indiferent, dacă evenimentul pe care-l pregătiți este în interior sau în exterior,  pavilioanele de grădină pot fi utilizate oricând.

Dacă vă este necesar pentru un singur eveniment, dar nu dispuneți de cort pentru evenimente, atunci probabil o să vă gândiți la închiriere, gândindu-vă, că pentru o singură ocazie nu merită să cumpărați cortul. În realitate, nu aceasta este situația. 

Prețul final al închirierii cortului va fi mare.

Știm din experiență, că este mai rentabilă cumpărarea cortului. Să luăm situația cea mai frecventă. Aveți nevoie de un pavilion pentru un sfârșit de săptămână pentru o nuntă, expoziție, târg sau petrecere de grădină. Doar de un singur cort aveți nevoie, și doar pentru 1-2 zile.

Închirierea cortului

Prețul închirierii pornește de la 25–30 euro, și asta pentru cele mai mici dimensiuni. O să găsiți și oferte, unde chiria se calzulează pe metri pătrați. Depinde întotdeauna de prestator. Trucul constă în faptul, că pentru această sumă veți primi doar structura și acoperișul. Pereții laterali nu intră în această sumă.  

Va trebui să plătiți separat pentru a asigura protecție pentru cort, sau pentru a proteja cu pereți laterali vizitatorii cortului dumneavoastră. Adăugați la aceasta costul transportului, prețul combustibilului pentru ridicarea și restituirea cortului, și costul chiriei deja a crescut semnificativ.  

Cortul închiriat rareori este impecabil

Pe lângă costurile crescute, vă puteți confrunta și cu alte dezavantaje, cel mai des cu starea nepotrivită al cortului. În majoritatea cazurilor, cortul trebuie să arate bine. Acest lucru însă nu este valabil și în cazul corturilor închiriate. Să nu vă faceți iluzii. Bunul închiriat nu este îngrijit ca un bun propriu. 

Dacă închiriați, în cel mai bun caz primiți un cort folosit, dar de multe ori, cortul este nu numai uzat, dar murdar și rupt, în cazul cel mai rău, uzura se poate observa inclusiv pe structura cortului. Dacă ați pliat vreodată ceva îndoit necurespunzător, șifonat sau un buletin informativ rupt, știți la ce ne referim. Starea corturilor închiriate nu va fi niciodată de 100%. Pentru prestatori reprezintă bunuri consumabile, le folosesc atât cât pot, și atunci când se află în stare de deșeu, le înlocuiesc cu altele noi.

Trebuie să fiți precauți la preluarea și predarea cortului 

Legat de cele de mai sus, trebuie să fiți pregătiți și pentru alte neplăceri. Puțini sunt cei, care verifică cortul la preluare, cu toate că își asumă răspundere materială contractuală pentru acesta. Prestatorul în schimb verifică întotdeauna cortul la restituire. Primiți un cort folosit, pe care-l returnați în aceeași stare, însă prestatorul refuză restituirea garanției. La închirierea cortului plătiți întotdeauna garanție. Ideea este bună, cortul distrus nu poate fi restituit. Din păcate, restituirea garanției se refuză în mod abuziv, bazându-se pe faptul, că pentru câțiva zeci de euro nimeni n-o să se apucă de ceartă.

Un cort închiriat s-ar putea să nu vă reprezinte în mod adecvat

Cort publicitar

Ultimul lucru, pe care vrem să-l menționăm este că, în special, când  vreți să prezentați serviciile sau produsele dumneavoastră, impresia pe care o creați, este foarte importantă. De aceea este întotdeauna bine, dacă cortul arată ca nou, nu este rupt, nu este murdar. În plus, dacă aveți un cort propriu, îl puteți personaliza. De exemplu, puteți printa reclamă pe acoperiș sau pe pereții laterali. Acest lucru este deja un pas important către diferențierea de competitori. Această posibilitate însă nu vă este oferită niciodată de un cort închiriat. 

În majoritatea cazurilor, cumpărarea unui cort nou este mai rentabilă

Odată ce luați în considerare toate dezavantajele și calculați prețul final al închirierii, ce niciodată nu va fi în stare perfectă, veți realiza, că pentru costul închirierii pentru două zile + o sumă în realitate nesemnificativă în plus, puteți achiziționa un pavilion nou de calitate, pe care îl puteți personifica oricum doriți. În plus, veți avea siguranța, că structura cortului este stabilă și ușor de montat. 

Credeți-ne, chiar dacă vă gândiți, că o să aveți nevoie de cort o singură dată - doar pentru nunta aceea, îl veți folosi la numeroase alte ocazii.