Tel.: +40 741 456 746
Coș de cumpărărturi 0,00 RON

Cum să alegem un pavilion de grădină

Corturile pliabile au devenit o parte esențială a multor evenimente. Fie că este vorba despre un eveniment de familie, un grătar, o nuntă sau un eveniment de firmă, corturile pliabile oferă o protecție perfectă împotriva ploii și a soarelui. Dacă doriți să cumpărați un cort, dar nu știți pe care să-l alegeți, noi vă ajutăm cu plăcere.

Există mai multe tipuri de corturi pt gradina. Cele mai frecvente sunt cele cu structură din țevi clasice și cele cu structură pliabilă,  denumite și structuri tip acordeon sau foarfecă.

Structura din țeavă

Structura din țeava este de regulă mai ieftină, dar montarea este lungă și anevoioasă. Dacă aveți nevoie să montați rapid un cort, acest sistem este cu siguranță nepotrivit pentru dumneavoastră. Asamblarea țevilor de cort nu numai că durează mult, dar o singură persoană o poate face doar anevoios.

Structura tubulară este instabilă și nu rezistă nici la cele mai mici rafale de vânt.

Structura pliabilă tip acordeon

Cortul pliabil cu structură tip acordeon/foarfecă este caracterizat prin ușurința de montare, transportabilitate și ușurința de depozitare (compactitate). Spre deosebire de montarea unei structuri din țevi, montarea pavilionului pliabil de grădină nu necesită unelte, chiar și o singură persoană poate să o instaleze cu ușurință.

Designul corturilor pliabile facilitează transportul și depozitarea ușoară ale acestora. Se pot plia în câteva minute și încap într-o mașină mică, cel mai lung fiind de numai 1,48m lungime, în cazul structurilor din aluminiu hexagonal de 1,6m. Deschiderea și închiderea durează doar câteva minute, nu trebuie să pierdeți timp prețios cu acestea. Toate elementele structurii sunt înșurubate, astfel veți putea să înlocuiți dumneavoastră piesele deteriorate dacă va fi necesar.

Alegerea dimensiunii cortului pliabil

O decizie importantă este cea legată de alegerea dimensiunii potrivite a cortului pliabil. Trebuie să identificați, la ce vreți să-l folosiți și pentru câţi oameni. Dacă aveți nevoie de un stand de vânzare, un cort de 2x2m vă va reduce costurile de chirie. Dacă planificați o petrecere de familie sau o petrecere de firmă, unde ar veni mulți oameni, cortul pavilion de 6x3m oferă un spațiu adecvat pentru divertisment și oaspeți. Cortul cel mai căutat și cel mai popular este cel de 3x3m, care are o gamă vastă de utilizare, poate fi folosit ca și cort promoțional, stand de vânzare, cort de grădină, pavilion expozițional, etc. Pavilioanele pliabile se pot lipi și combina între ele pentru a crea diferite dimensiuni după necesități.

Materialul structurii

Un alt element important este alegerea materialului din care este fabricată structura pavilionului tip acordeon.

Structura din oțel

Acesta este un produs de bază și este cel mai căutat cort pliabil. Structura este mai grea și piciorul de sprijin cu diametrul de 30x30 mm asigură o stabilitate adecvată. Cu toate acestea, doamnele vor aprecia cu siguranță designul cadrului din aluminiu atunci, când iau în calcul achiziționarea unui cort pliabil.

Structura din aluminiu

Este mult mai ușor și mai estetic decât oțelul. În ciuda structurii sale ușoare, cortul pliabil din aluminiu are suficientă stabilitate și rezistență.

Structura din aluminiu cu profil hexagonal

Cei care încă nu s-au decis ce tip de pavilion să aleagă și caută ceva special, vor dori cu siguranță structura din aluminiu cu profil hexagonal. Acesta este un cort pliabil profesionist, care este mai luxos și mai robust decât orice alt cort. În ciuda robusteții sale, acest cort nu și-a pierdut cele mai mari avantaje, cum ar fi viteza de montare, transportabilitatea și ușurința de depozitare. Acesta este cea mai puternică structură din aluminiu de pe piață. Forma hexagonală a piciorului de sprijin asigură o stabilitate perfectă și -cu o fixare corespunzătoare, cortul poate rezista la cele mai extreme condiții meteorologice.

Acoperișul și pereții laterali

Fiecare cort pliabil are un acoperiș din material impermeabil Oxford 800D. Alegeți dintre cele 6 culori: alb, galben, roșu, verde, albastru și negru. Aiveți nevoie de un acoperiș alb și pereți laterali albaștri? Nici o problemă, puteți alege combinația de culori care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Peretele lateral se fixează simplu pe structura acoperișului cu dispozitive de fixare tip velcro. Pereții laterali oferă protecție împotriva vântului, astfel utilizarea pavilionului nu este limitată de vremea rea.

Ancorarea

Pentru a vă asigura că cortul nu este luat de vânt, vă recomandăm să ancorați cortul. O versiune simplă al ancorării este utilizarea de greutăți pe picioarele cortului. Balastul de fixare poate fi umplut cu apă sau nisip și poate fi stivuit. Astfel, puteți fixa cortul ferm şi pe o suprafață în care nu puteți bate țărușii de fixare.

Puteți cumpăra de asemenea, geantă de transport, husă protectoare și alte accesorii și piese de schimb.