Tel.: +40 741 456 746
Coș de cumpărărturi 0,00 RON

Cum se depozitează cortul pentru iarnă

Sunteți unul dintre primii proprietari ai corturilor de grădină pliabile? V-ați bucurat de momente de odihnă și relaxare sub el toată vara. La sfârșitul verii însă vin zile ploioase, iar toamna sunt înghețuri nocturne. Acesta este momentul potrivit pentru a depozita cortul pliabil pentru iarnă.

Cum se depozitează cortul pentru iarnă

Vă oferim câteva idei privind modul corespunzător de depozitare al pavilionului de grădină. Depozitarea necorespunzătoare poate provoca daune cortului.

  1. Scoatem prelata de acoperiș de pe structură. Nu este recomandată depozitarea îndelungată al cortului cu acoperișul lăsat pe structură. 
  2. Curățăm acoperișul și prelatele laterale cu o cârpă umedă sau cu  o perie. Nu încercați să spălați prelata de acoperiș în mașina de spălat, deoarece partea cauciucată se poate deteriora, iar cortul nu vă va mai proteja de ploaie.  
  3. Uscați bine acoperișul și prelatele laterale. Vă recomandăm să faceți acest lucru la căldura soarelui. 1-2 ore sunt suficiente pe vreme însorită pentru a usca prelatele. Nu depozitați umede niciodată prelatele.
  4. Împăturiți acoperișul și prelatele laterale și puneți-le într-o sacoșă din material textil sau într-o cutie, astfel încât să nu fie sigilate ermetic. Depozitarea într-o pungă din plastic etanșă ar favoriza formarea mucegaiului. Dacă totuși vi se întâmplă acest lucru neplăcut, vă putem livra prelate de schimb în termen de 2 zile lucrătoare.
  5. Curățați structura cortului. Îndeosebi părțile care vin în contact cu pământul. Structura nu necesită atât de multă atenție ca prelata de acoperiș. Tot ce trebuie să faceți este să îl păstrați într-un loc uscat. Pentru a evita ruginirea, nu recomandăm să depozitați în pivnițe umede.

Acum știți cum să depozitați un cort cu structură tip acordeon pentru iarnă, astfel încât acesta să vă poată servi și în sezonul de vară următor.